Hurá! Svatba v rodině! Radost, že se dva mladí lidé rozhodli vydat na cestu manželství, radost, protože jim to člověk přál (aby dospěli k nějakému rozhodnutí), radost, že se budem moct vyfiknout a radovat se s celou rodinou z jejich štěstí. Jenže ouha. Zrovna ten jeden víkend v celém roce jsme mimo republiku a už to nejde zrušit ani přesunout. Sny o tom, co si vezmu na sebe, jak si koupím nějaké krásné šaty, jak vystrojím ty svoje kluky, jak spolu budem všichni nebo aspoň já a manžel ladit... Mno nic. A tak tedy když nebudeme my vystrojeni, rozhodla jsem se vyšperkovat a vyoblíkat ty naše dary.


A protože se datum svatby blížilo, dala jsem se do toho. Se dvěma kluky v patách to byla práce na několik večerů (když spali) a několik dopolední. Nepřála bych vám vidět náš byt po skončení (převážně) denních prací. Obývákem, pokojem, chodbou, kuchyní se prohnaly ty naše dva hurikány a v bytě nezůstal obrazně řečeno kámen na kameni. Jindra se mi s pečlivostí sobě vlastní nabídl k ruce - chopil se nůžek a stříhal papír, stuhy, izolepu, aj. na co nejmenší kousky, které pod stolem sbíral Ondrášek a cpal je do pusy (pokud v ní neměl zrovna kus organzy nebo nějaké mašle). Organizace práce jim jde, to se musí nechat. Přežili jsme všichni, kluci, maminka i dárky. Dokonce i byt se zase podobá lidskému příbytku.

Napřed nějaké to přání. Základem se stal červený karton, který jsem doplnila ručním bílým papírem. Psáno červenou tuší. Po otevření se ještě vysune z horní hrany kartonek s textem našeho přání. Převázáno jutovým provázkem.

Text: 10 způsobů lásky: Důvěřovat bez pochybností (1Kor 13,7), Odpouštět bez trestání (Ko 3,13), Mluvit bez obviňování (Jk 1,19), Poslouchat a nepřerušovat (Př 18,13), Sdílet a nečekat odměnu (Ef 4,15), Odpovídat bez hádání (Př 17,1), Modlit se a nepřestávat (Ko 1,9), Slibovat a nezapomínat (Př 13,12), Radovat se bez reptání (Fp 2,14), Dávat bez míry (Př 21,26)

Dárek - balený v krémově bílém balícím papíře s ornamenty (Ikea), spodní část přebalena hnědým papírem (klasický balicí papír), přetaženo krajkou a pásem organzy. Látkové fialové gerbery (opět Ikea) připevněny stužkou a silikonovou tavnou pistolí.

Dárek - nevěsta - základ opět balicí papír z Ikei, spodnička z okrajů papírového dortového prostírání, organza, krajka, zlatá nit, stužky bílé tenké, bílé široké, fialové, kytice růžiček doplněných fialovou stužkou. Lepeno opět silikonovou pistolí, sem tam něco sepnuté kancelářským koníkem.

Dárek - ženich - balicí papír, šedý karton - kalhoty s puky, vesta, černý karton - žaket s černým knoflíkem, organzová "vázanka", v klopě květina odpovídající té, co má nevěsta (chtěla jsem, aby ženich měl něco slavnostnějšího než "jen" oblek, takže jsme ho oblékli do žaketu - znamenalo to pro mě práci navíc a to najít si jak vlastně žaket vypadá. Věděli jste, že žaket má zapínání jen na jeden knoflík? Já ne ;-)

 

Hlavně mě to všechno ohromně bavilo. A kluky myslím taky.