Jedno potěšení denně

Autor: Meruňka | Rubrika: ČAS PRO SEBE | Publikováno: 9. října 2015

Nějak mám poslední dobou moc práce a málo pohybu na čerstvém vzduchu. Už je chladno na toulky na kole, při kterých se tak dobře pročistí hlava a tak krásně přemýšlí. Dny se krátí, dřív se stmívá a z pěších vycházek zas zahání domů severák.

Energie nasbíraná o prosluněných prázdninách se pomalu rozplývá pod náporem každodenních úkolů. Baterky je ovšem potřeba dobíjet průběžně. Do příštího léta zásoby nevydrží. A tak sahám po osvědčeném receptu od Hanky Pinknerové.

Možná znáte její laskavé fejetony. Jedna z mých oblíbených knížek se nazývá přímo Jedno potěšení týdně. Mně však jedno potěšení za týden ke štěstí nestačí. Potřebuji aspoň drobnou radost každý den.

(Cc) Alexander Elzinga, Chestnuts

Malí školkáčci to zvládají hravě. Nakažlivá je jejich radost z obyčejných maličkostí - z čerstvě napadaných kaštanů, z kalužin po dešti, ze záplavy pestrobarevného listí, z traktoru, co nakládá na poli balíky slámy, nebo ze žlutého balónu na obloze.

Dokážu to i já?

Jedno potěšení denně! I kdyby to měl být "jen" nádherný východ slunce, pohled na rozkvetlou zahrádku nebo večer vana plná horké vody s voňavou pěnou, teplý čaj a chvilka s knížkou před spaním.

Abych se zase uměla radovat z obyčejných věcí a nebála se na něco těšit, z obav, že se to pokazí. Možná mě moje okolí bude považovat za blázna - snad jsem i zůstanu tak trochu malé/velké dítě.

Ale jedno potěšení denně? To za to stojí!

Jdete do toho se mnou?

pozn.: redakčne upraveno

Zobrazeno 1899×
Komentáře
Meruňka

Pro mě taktéž pěkná knížka, dobrá hořká čokoláda, vyjížďka na kole či procházka pěšky pěknou přírodou, setkání s pozitivně naladěným člověkem, slunečný den, klasická hudba... a ještě asi 150 dalších věcí. @Krasnazena Koukám, že máme společná potěšení :)

IrenaT

Procházka, vana, knížky,sluníčko, večeře s kamarádkou,milé zavolání a plno jiných drobných radostí....

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.