Dlouho tady nebyla žádná inspirace a já jednu takovou už dlouho chystám. Trošku na odlehčení hutného signálnického čtení.


Dnes nastal den „D“ a já doštrykovala po asi 2 a půl měsících sedmnáctitisícýosmistý sloupek. Je to tak, dámy, zavítáme do prastarého umění, vezmeme do ruky háček a vlnu a jdeme háčkovat.

Když jsem ji poprvé uviděla na internetu, byla to „láska na první pohled“. Takovou chci mít! Do takové chci zabalit svého malého budulínka. Nakoupila jsem čtyři vlny a pustila se do toho. Velice brzy jsem zjistila, že ty čtyři mi stačit nebudou.

 

 Tady je, krasavice jedna 

Nebudu se moc mýlit, když napíšu, že právě k dětem se věci pletené a háčkované hodí asi nejvíce. Jsou v nich k sežrání. Nejprv to měla býti dečka docela malá, trošku jsem netrefila počet ok, tudíž je z toho deka docela velká. To mi ale nakonec vůbec nevadí, protože bude mít větší využití… už nejednou jsem se jí, ještě nehotovou, přikryla i já. Musím konstatovat, že je pod ní opravdu teplo.

Maminky, které bojují s časem – a je vás tu hodně, nechť mi prominou. Je to aktivita časově poměrně náročná, ale nikdo netvrdí, že to člověk musí mít za měsíc hotovo… Pro mě jako člověka s momentální nálepkou „práce neschopná“ jsou večery opravdu dlouhé. Proto byla tato aktivita pro mě tou pravou (i když větší část jsem měla hotovo ještě jako práce schopná).

Doporučuji všem, kteří se chtějí nějakým způsobem odreagovat či vypnout mozek…

 

Tady je vzorek - z dlouhých sloupků - dole dva a dva sháčkované v jeden, nahoře dva a dva sloupky do jednoho očka

Pár parametrů

V jedné řadě je 200 sloupků. Dopracovala jsem se k počtu 89 řad. Pro zajímavost, když si to vynásobíme, dojdeme k počtu 17 800 dlouhých sloupků. (No, není to zas taková hrůza, myslela jsem, že to bude šestimístná číslovka). Jedna řada mi trvala zhruba 20minut. Vynásobíme-li to počtem řad, dojdeme k času 30-ti hodin… (Také jsem čekala číslo větší…).

Deka nakonec měří 107 x 114 centimetrů.

Co se týče ceny a otázky: „Zda se to vyplatí?“, myslím, že tady zklamu. Osm klubek hmotnosti 100 gramů vyšlo téměř na 500,-Kč. Takže… koupíte stoprocentně levnější… Ale ten pocit, když to doděláte, ten si nekoupíte :o)

V kombinaci barev se fantazii meze nekladou. Nakombinujte libovolné odstíny různých barev, podle vkusu, libosti, oblíbenosti, či pohlaví dítěte :o) (Pozor! Pro mě je tato deka neutrální :o)) Střídání barev snad pochopíte z obrázků.

 

Kamarádka mi vypůjčila model :o)

Využití

S využitím tohoto vzoru nekončíme u deky pro mimčo. Docela dobře si dokážu představit přehoz na postel, přehoz na gauč, či deku pro dospělého. Už si ale moc nechci představovat jejich výrobu. Tyto rozměry mi stačily na to, aby mě to ještě bavilo.

 

   Jako přehoz na gauč    

   jako přehoz na postel

 

 

 

 

 

 

 

  Nevím, co dodat závěrem... snad jen... ať se toho naše maličké dočká :o)