Publikováno jako reakce na článek: Na počátku plesové sezóny (pozn. admin)

---

Přečetla jsem si s chutí článek o tom, jak se my ženy často odhalujeme. S autorkou jsme kamarádky a jako vždy jsem přečetla ucelený, i když možná trochu opatrně psaný, článek podložený nejspíš dlouhým uvažováním. Jak ji znám, Sancika nejspíš probděla pár nocí, neboť je to osoba přemýšlivá a je to správná ženská, ženská zdrženlivá a uvážlivá. Naproti tomu já, i když o pár let starší, si často říkám, že snad do Aničky někdy dospěju. Nikdy jsem neměla tolik sebekázně, co ona, ale život a zkušenosti učí člověka přemýšlet, minimálně se aspoň na chvilku zastavit a zamyslet, jestli něco zrovna nedělám úplně špatně.


Co se týče plesů, nemyslím si, že je to tak zlé. Holá ramena jsou jistě svůdná, o výstřihu nemluvě, ale důležité je, zda tyto atributy svůdnosti opravdu ke svádění používáme. Často mě napadá, že některé ženy jsou vyzývavé i v tom roláku. Svým chováním, gesty, našpulenou pusou (která je mimochodem velmi moderní, co se týče selfie). Když jsem tenhle škleb na sebe udělala do zrcadla, málem jsem se počurala smíchy, protože jsem si připadala nesmírně hloupě. Některé ženy jsou prostě kokety a v tom jim rolák a "uťáplé" šaty nepomůžou. 

Vzpomínám si na loňský rok, kdy jsme byli s manželem na plese. Jedna kamarádka měla nádherné šaty, dlouhé s krajkovým vrškem s dlouhým rukávem. Ta krajka byla natolik cudná, že se ta dotyčná opravdu nedala považovat za svůdnici a rozhodně se tak nechovala. S decentním účesem a líčením budila pozornost pánů, ale takovou, že před námi (manželkami) zcela otevřeně říkali, jak to slečně sluší. A my to musely uznat. V tu chvilinku jsem trošku zazáviděla, jaký má vkus a jak to umí. Na jiné ženě to klidně mohlo vypadat vulgárně. 

Nerada bych degradovala muže na pouze pudové jedince bez schopnosti se ovládat. To bychom musely všechny kněze naházet do jednoho pytle podvodníků, kteří žijí v celibátu jen na oko. Tomu já ale nevěřím. Když si muž bere ženu, nebo kněz či řeholník slibuje, co slibuje, tak přece nemůže počítat, že se všechny ostatní ženy schovají do neforemných pytlů a přestanou se česat a líčit, aby náhodou neprovokovaly, Musí si být vědom, že pokušení budou. Dle mého cudné ženy, mohou někoho z mužů vzrušovat k nevydržení a "prsavenkrasavice" nechávat klidným. Já sama sice odhalená ramena často mívám, ale už si dávám pozor, aby výstřih a délka sukně neprovokovaly jako další element. Cítila bych se sama za sebe lacině.

(Cc) Angelbattle bros

Plesovou sezónu mám ráda, mám ráda tu eleganci, která občas aspoň ty dvě hodinky ze začátku trvá. Mám ráda muže v obleku, kteří jsou umytí, učesaní, navonění a kdybych to vzala do detailu, mohla bych říct, že mi v tu chvíli připadá většina z nich jiskřivě přitažlivých. Mám prostě ráda obleky a eleganci. Kdybych se ale nedokázala ovládat, těžko bych mohla na ples, že jo. Prostě to mužům přidá. Dobře padnoucí oblek utají lehce překypující pupek, přidá v ramenou tam, kde nebylo dáno a schová to, co ve vytahaném triku nic přitažlivého není. Pár galantních slov, pochvala vzhledu, který vám dal tolik práce a přílišné přitisknutí při tanci, by taky klidně mohlo dopadnout všelijak, nechala-li bych se. Ale já se nenechám, neboť je to moje zodpovědnost.

Horší mi opravdu přijdou letní pološortky, jež by nadělaly méně škody, kdyby šla slečna s "holou prdelí". Nebo třeba plavky. Většina z nás dam má dvoudílné, a ty toho opravdu moc nezakryjí. Mám si snad raději koupit takové ty z počátku dvacátého století? Moc se mi líbí, ale cítila bych se jak cvok.

Kde je míra, to nevím, ale každý muž by Vám řekl něco jiného. A já si myslím, že by se k tomu, mají-li s pokušením problémy, měli vyjadřovat hlavně oni. My ženy to za ně nevyřešíme, jestliže se ve vší slušnosti neozvou.

---

Pozn. formálně upraveno