Třeba se budou hodit. 
 
Fazolové kari s červenou rýží
 
- bílé fazole (přes noc namočené) 
- plechovka loupaných rajčat (nebo klidně nakrájená neloupaná, ale muž moc nemus
- sójová omáčka Tamari (nemusí být žádná, ale já mám pro ni slabost:)
- oblíbené kari koření 
- cibule
- rýže (použila jsem červenou)
- sůl a tak
 
Uvaříme namočené fazole a na pánvi zatím osmahneme cibulku na troše oleje. Pokud jste zvolili nějaký druh tmavé či celozrnné rýže, dejte ji vařit včas, protože taková potřebuje 40-50 minut. 
Na pánev přisypeme měkké fazole, ochutíme sójovou omáčkou a hojně okořeníme kari směsí (já měla doma zrovna kormu). Na fazole vylijeme rajčata z plechovky, přidáme trochu vody a podusíme je. Podle chutí osolíme. 
 
 
Omeleta se špenátem
 
- cibule
- 6 vajec 
- listový špenát (já použila mražený) 
- sůl, pepř, apod.
- strouhaný parmazán
 
Cibuli jsem nechala na pánvi zkaramelizovat, pak jsem přidala špenát. V misce jsem metličkou rozšlehala 6 vajec, osolila jsem je a opepřila podle chuti. Zalila jsem jimi špenát a cibulku, omeletu jsem posypala parmezánem a pánev přikryla poklicí. Je potřeba hlídat, aby vejce už nebyla tekutá, ale aby se zas nevysušila. K omeletě jsme přikusovali chléb s hořčicí. 
 
 
Jako další tipy přidám odkazy na recepty, podle nichž jsem vařila: 
 
Hrnec hojnostihttp://kitchenette.cz/clanek/mungo-hrnec-plny-hojnosti Originál je opět z mungo fazolí, ale ty jsem spotřebovala na polévku a další jsem v malém blízkém supermarketu nesehnala, takže jsem ho dělala z bílých a portugalských fazolí (jsou bílé a na bříšku mají černou tečku). Překvapilo mě, jak je dobré používat fenykl, dávám jej už i do směsí s masem nebo do rizota. Cuketu je lepší přidat ke konci, ať z ní něco zbyde. Manžel prohlásli, že k dokonalosti tomu chybí jen slanina. :D  
 
 
Cizrnová pomazánka s olivamihttp://kucharkazesvatojanu.blogspot.lu/2013/10/pomazanka-z-cizrny-oliv.html (Nedávala jsem tam to droždí.)
 
Všechna tato jídla s námi baští téměř dvouleté dítko, které jinak často postává u lednice a chce "mafo! chro chro!" nebo "guáš". :-)