Milá Marjánko,

 

toto je Tvůj první dopis, který dostáváš. Zatím Ti to je úplně jedno, ale já věřím, že Ti ho jednou dám přečíst.

Na Tvé narození jsme dlouho čekali a 4.ledna 2016 v 14.30 hod. jsme se dočkali. Byla jsi hodně malá, měřila jsi 47 cm a vážila 2.73 kg. Ale vše doženeš, však tvoje maminka nebyla o moc větší a já vlastně také ne.

Poprvé naživo jsme Tě viděli s dědou hned druhý den v porodnici. V zavinovačce leželo nádherné brečíci miminko s tmavými vlásky a velkýma očima. Prostě naše nejkrásnější holčička.

Měla jsem obavy, zda se na Tebe nebudu bát sáhnout, byla jsi tak droboučká a kdo ví, jestli jsem nezapomněla, jaké to je držet miminko a starat se o něj. Samozřejmě obavy nebyly na místě, vše přišlo tak nějak přirozeně. Po návratu z porodnice jsi dávala mamince a tatínkovi hodně zabrat. Často Tě bolelo bříško, nebyly jste ještě zžité. V Té době jsem onemocněla virózou a dva týdny jsem Tě nemohla vidět, nemohla jsem Tvé mamince pomoci s tebou. Byla tak vyčerpaná... Tak jsme si jen z poschodí do poschodí telefonovaly. A za ty dva týdny jsi trochu povyrostla, i když jsi stále takový mrňousek. Jak jsem se uzdravila, hned jsem s Tebou šla na naší první společnou procházku.

Nyní Ti je 6 týdnů..... Už pomalu začínáš vnímat svět kolem sebe a usmívat se na nás. Sice zatím jen tak skromně, ale snažíš se.

V sobotu jsem Tě chvíli hlídala a bylo to úžasný. Sice jsi ten den měla "svůj den", ale i tak jsme si to spolu užily. Když jsem Tě přebalovala, prohlížela sis mě a byla jsi moc spokojená. Bodejť by ne, když už to bylo nutné. A poněvadž jsi nemohla zabrat na spaní, chovala jsem Tě, vypravovala jsem Ti.... Zpívala jsem Ti písničku Komáři se ženili, tak jako před 30 lety tvé mamince. A zjišťuji, že umím už jen jednu sloku, zbytek se mi vykouřil z hlavy. Ale i tak jsi na mě koukala, co že to dělám a poslouchala jsi.

Moc ráda bych měla na tebe více času. Nevím, že jsem stále tak rozlítaná. Nechci přijít o všechny ty nádherné okamžiky s tebou. Takže si opravdu na tebe udělám více času, to Ti slibuji.

Maruško naše, ať Tě Bůh ochraňuje. Máme Tě všichni moc rádi, zlatíčko naše. Je radost být tvou babičkou.

 

                             Tvoje babička Irena