Znáte ten pořad z ČT1, kde na požádání nešťastníka, který chce zvelebit svoje ,,dobré bydlo," přijede televizní štáb, architekt a pak celá parta řemeslníků? Za určitý obnos pak ani né za týden upraví byt podle představ majitele. U nás to bylo trošku jinak...

 Rekonstrukce horního patra trvala cca 5 měsíců. Převážně na něm pracoval jeden řemeslník a nemalou zásluhu na tom všem měl i můj muž a jeho bratři. Splnil mi mé přání. Vysnila jsem si totiž novou koupelnu, WC a probouranou stěnu mezi kuchyní a obývákem. Nedokázala jsem si ale představit, kolik to všechno dá práce. A když už se do něčeho vrtne, tak ať to stojí za to.

 Velký obývák, nejchladnější prostor v domě se rozpůlil. Z jedné strany se udělal útulný pokojík pro naše prázdnináře a z druhé bude konečně vyhřátý obývák.

 Co dál? Dáme nové radiátory a ty si zasluhují nové trubky v celém domě (v únoru). Půjčili jsme si kamínka a bylo nám teplo, venku naštěstí nemrzlo, tak jak tomu bývá zvykem posledních pár zim. Dva instalatéři u nás pracovali celý týden od rána do večera. Práce jim šla od ruky, radost pohledět. I přes tu těžkou dřinu, kdy museli například vynášet naše staré, těžké, litinové radiátory ven. Byl to náročný týden, ale přesto pohodový. Pak nám bylo i líto, že už odjíždějí domů.

 Nebudu vypisovat, co se všechno ještě událo, připadala bych si jak pán z filmu Na samotě u lesa, který vyjmenovával nekonečný seznam úkolů na své novostavbě.

 Dnešním dnem nám chybí už jen baterie v koupelně, dveře a podlaha v obýváku. No a pak časem taky nějaký ten nábytek v podobě sedačky a obývací stěny. Těšíme se, až pozveme své sourozence a oslavíme společně, že se za celou tu dobu nikomu nic nestalo a nezbláznili jsme se. Toho prachu a špíny bylo všude kolem víc než dost. Navrchu jsme měli k dispozici jen 2 pokoje. Vařili, hráli, myli se u mých rodičů, kteří bydlí v přízemí.

A teď pár časosběrných fotek...

Původní obývák

2 překlady drží nosnou zeď

S výhledem na přikrytou kuchyň

Staronový rozpůlený obývák

A je vymalováno...(Nebudu zmiňovat, že jsem po té objednala malíře, který to po nás opravil) :-D

HO-TO-VO!!! Volejte sláva a 3 dny se radujte...PS: nové lino a nábytek si prozatím domyslete

Pokojík udělaný z druhé půlky obýváku, okno tam dříve nebylo...Balónový lustr vybral Timík

Koupelna za časů, kdy sehnat kachličky byl vážně problém

Koupelna v jiné podobě

V novém kabátě

Bourání kachliček na wc

Podlahové topení musí být

A je to!

 

Přeji všem, kteří plánujete rekonstrukci, ať se vám to vydaří tak, jak jste si to naplánovali a ať z toho máte tak velikou radost, jako my!!!