Poslední dobou si mě Bůh hodně přitahuje k sobě.


Občas je toho na mě doma už dost. Dvě malé děti. Neustálé švitoření, až křik, kňourání, vztekání, pláč, ale i radost. Prostě cítím velkou touhu po tichu. Půlhodina není ani moc ani málo, a rozhodla jsem se „závést“ každodenní půlhodiny Ježíši pro radost (a mně taky trošku…. noo vlastně hodně).

Domluvila jsem se s manželem, a když už se blíží šestá, sedmá večer, vyrazím na kole na jedno moje oblíbené místo. Říkám mu mystické, protože to tam mám moc ráda. Mám štěstí - bydlíme na vesnici, takže les je prakticky za rohem. Cesta tam trvá zhruba 7 minut. Místo na kopci. Lavička s výhledem do polí. Přímo před lavičkou je kámen. Vidět na kostel ve vedlejší vesnici (cca 3 km daleko) a je přes pole na kříž. Patří padlému vojínovi-letci z první světové války.

Vždycky, když tam přijedu, pokleknu na kameni, pozdravím Pána a pak si lehnu na lavičku. Dívám se do větví a do nebe a užívám si minuty „ticha“. No ono ticha moc ne, protože tam zpívají ptáci. Ale je to krásné, je krásný jarní čas. Je to jako by pro mě Bůh přichystal koncert. Z plných plic se nadechuju čerstvého vzduchu a tetelím se blahem.

Předtím než vyjedu si vylosuju citát z Bible. No a přesně na lavičce, pod stromy, si citát po pár minutách přečtu. Povedlo se mi takto si vyjet už asi 4x. Je to nádherná posila, skoro bych řekla až pohlazení a domů se vracím plná energie.

Poprvé, když jsem takto vyjela, měla jsem úryvek: "A toho, kdo mě miluje, bude milovat můj Otec; i já ho budu milovat a dám se mu poznat.“ Jan 14, 21. .. Nádherné - tak Ježíš se mi dá poznat… Radovala jsem se, a do očí mi začaly z nebe padat kapky deště. Ale jen takové drobné, symbolické... Další den mi to vyšlo až docela pozdě, ale zase si to Bůh použil a já viděla krásný západ slunce, jako už dlouho ne. Dnes jsem měla citát o Duchu svatém. Ve chvíli, kdy jsem si to četla začal vát vítr… že mě z toho až zamrazilo.

Jsou to nádherné chvíle, moc doporučuji si čas od času výlet do přírody udělat…

...ať už jsi žena, matka, manželka... studentka, otec nebo kněz... nebo někdo docela jiný...

 

pozn. redakčne upraveno