Tento recept jsem získala od mojí kamarádky, již před dvěma lety, kdy mě pozvala k sobě domů a na oběd uvařila výborné jídlo. Dneska jsem ho po delší době vařila. Je moc dobré a u nás oblíbené, tak se chci podělit.
Do zapékací mísy nebo pekáčku dáme trochu oleje a dno poklademe kousky nebo plátky, jak kdo chce, kuřecími prsy, která jsme z obou stran osolily. Vrch masa posypeme provensálskými bylinkami. Dáme na chvíli péct do trouby, aby se prsa zatáhly a chytly barvu (aby se trošku opekly). Poté vytáhneme z trouby a na každý kousek položíme kolečka rajčat. Na rajčata klademe kolečka mozarelly a dáme tak na půl hodinky péct, potom vytáhneme z trouby a zalijeme to vše 1 až 2 kelímky šlehačky (záleží na množství). Dopečeme zhruba další půl hodinu, nebo až je maso měkké.
Je to Itálie, tudíž nejlepší jsou k tomu těstoviny.
A protože je sezóna rajčat, přidávám ještě náš oblíbený velmi jednoduchý recept na rajčatový salát s Cottage (vyzískaný od paní kadeřnice;):
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a přidáme sýr Cottage, provensálské bylinky, osolíme, opepříme dle chuti a pečlivě promícháme ..
Dobrou chuť!
Tak za posledních 14 dní jsme měli toto výborné jídlo už 2x:-)) a bude zřejmě nejméně 1x za měsíc:-). Já, ale hlavně můj muž ho miluje:-) Aničko díky, že jsi to sem dala:-)
Jee to je super;))
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.