V půlce prázdnin jsem byla na návštěvě u sestřenky a protože je inspirativní ženou, stal se čas u ní velmi obohacujícím. Když jsem odjížděla, vařily jsme špenát.. Neumím ho upravit, aby byl dobrý a proto mě tento recept nadchnul. Jídlo jsme nevyfotily, ale vzhledem k tomu, že špenát není příliš fotogenické jídlo, tak si myslím, že to ani moc nevadí.


 

Na olivovém oleji orestujeme půlku cibule, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, 2 stroužky česneku. Jakmile česnek zavoní, nalijeme 100 ml smetany. Přidáme 200g špenátu, osolíme, chvilku povaříme. Na závěr nastrouháme tvrdý sýr dle chuti.

Uvaříme těstoviny, smícháme je se špenátem a zapečeme v troubě na 200°C.

Je možné také nezapékat a podávat s bramborami, špeclemi, těstovinami. Já osobně dávám přednost nezapečené verzi. 

 

http://www.rostliny-semena.cz/cz/Spenat/Cerstvy-spenat-ze-zahrady/

 

Potřebujeme:

olivový olej

1/2 cibule

2 stroužky česneku

anglickou slaninu dle chuti

200 g špenátu

100 ml smetany

sůl

tvrdý sýr dle chuti

těstoviny, brambory, špecle

 

Uvedené množství je pro 2 osoby.

DOBROU CHUŤ!