V půlce prázdnin jsem byla na návštěvě u sestřenky a protože je inspirativní ženou, stal se čas u ní velmi obohacujícím. Když jsem odjížděla, vařily jsme špenát.. Neumím ho upravit, aby byl dobrý a proto mě tento recept nadchnul. Jídlo jsme nevyfotily, ale vzhledem k tomu, že špenát není příliš fotogenické jídlo, tak si myslím, že to ani moc nevadí.
Na olivovém oleji orestujeme půlku cibule, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, 2 stroužky česneku. Jakmile česnek zavoní, nalijeme 100 ml smetany. Přidáme 200g špenátu, osolíme, chvilku povaříme. Na závěr nastrouháme tvrdý sýr dle chuti.
Uvaříme těstoviny, smícháme je se špenátem a zapečeme v troubě na 200°C.
Je možné také nezapékat a podávat s bramborami, špeclemi, těstovinami. Já osobně dávám přednost nezapečené verzi.
http://www.rostliny-semena.cz/cz/Spenat/Cerstvy-spenat-ze-zahrady/
Potřebujeme:
olivový olej
1/2 cibule
2 stroužky česneku
anglickou slaninu dle chuti
200 g špenátu
100 ml smetany
sůl
tvrdý sýr dle chuti
těstoviny, brambory, špecle
Uvedené množství je pro 2 osoby.
DOBROU CHUŤ!
Jé, to je skvělý, Mikuláš měl něco takového minulý týden ve škole k obědu a říkal, že to bylo vynikající. Chtěla jsem to uvařit doma, ale nevěděla jsem jak, tak mi tvůj recept přijde vhod. Díky.
díky moc za recept:-)vyzkouším:-)
nedávno v restauraci jsme měli těstoviny se špenátem-ale čerstvým, jen spařeným, a smetanou, bylinky a kuřecí maso..a bylo to výborné..toto by mohlo být taky moc dobré..
díky..
@An09 tady můžeš taky dát čerstvý špenát, nemusí být mražený, a nemusíš ho moc tepelně upravovat. Když použiješ verzi bez zapečení, tak to jde.
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.