První prosincový týden bych měla mít hotovo, protože... miminko bude donošené a taška do porodnice by měla být sbalená! - Termín mám přesně na vánoční svátky. - Takže pokud se vše bude odvíjet dobře, čeká mě krásný advent plný radostného očekávání.


Normálně se mi stalo, že jsem v průběhu září začala spontánně rozmýšlet a zapisovat tipy na vánoční dárky, zjišťovat možnost nákupů přes internet (přece se s tím nebudu tahat ručně, když mi  to chlapec od PPL přinese až ke vchodu do domu). Baví mě v klidu přemýšlet, čím komu udělám radost. A těším se, že to takhle pěkně bude pokračovat i nadále.

Pokud neznáte blog Terapie domova (TD), doporučuju vaší pozornosti podzimní a předvánoční plánovač, který startuje 10 týdnů před Vánocemi. Je tam krásně rozporcovaná příprava na svátky včetně milých drobností, které zútulní domácnost a přispějí k dobré náladě. Plánovač autorka rozjela v roce 2015, takže se můžete podívat na loňské příspěvky a rozmyslet se, jestli by vám byl takový program k užitku.

Blog TD je postavený na systému Fly Lady (FL), který vzešel ze zkušeností jedné Američanky, má mnoho osobitých verzí a je sdílen, pokud vím, zdarma. Při brouzdání ve vodách internetu mě zaujalo, co všechno lze se systémem FL provádět. Když jsem hledala inspiraci pro vaření bez masa, narazila jsem na zajímavý web provozovaný dvěma ženami. Nabízejí placené podpůrné webináře, jejichž účelem je doprovázet programy zaměřené na změnu životního stylu v různých obdobích roku. Ten jejich podzimní má taky 10 týdnů a je to v podstatě systém FL (předvánoční příprava), do kterého je napasovaná změna stravovacích návyků. To vše za nemalý poplatek. Ukazuje se na tom, jak mocné a potřebné je doprovázení a vzájemná podpora při změně životního stylu a že zájemci neváhají za to zaplatit. A taky jak důležitá je motivace! (Finanční vklad může být také součástí motivace).

Bylo by fajn, pro moji osobní potřebu, napasovat do předvánočního plánovače také duchovní přípravu (podobně, jak to udělala @krasnazena v loňském Adventním kalendáři pro vdané ženy). Ještě bych tam potřebovala nacpat praní a žehlení kojenecké výbavičky a vaření do zásoby do mrazáku. Plus započítat kontinuální snižování mojí výkonnosti a celkové obratnosti. Ale čekají mě také velmi příjemné činnosti, jako je vybírání nových plenek (látkovek) a objednání nábytku do dětského pokoje.

Budu moc ráda, když přidáte svoje zkušenosti s různými podzimními a předvánočními (adventními) výzvami, programy a kalendáři. Abychom se mohly s přátelským porozuměním motivovat navzájem. Bez webinářů a poplatků.

Pozn. edit.: Autorka si nepřeje být jmenována.