To jsem zase jednou vyvezla svého muže za kulturou, ikdyž řídil on. Ve filharmonii jsme byli ještě za svobodna a v novém kongresovém centru ve Zlíně jsem ještě nebyla. Dostala jsem tip na Slavné filmové trháky, což může být skvělý zážitek i pro mého muže. Nevím totiž, co jiného by ho mohlo vylákat na Filharmonii Bohuslava Martinů než Hvězdné války, Pán prstenů nebo Indiana Jones.

Tak jsme se minulý týden hodili do gala a vyrazili do víru velkoměsta.

Sál byl zbarven do modra, lidé utichli a hudebnící začali ladit nástroje. A pak to začalo: smršť známých filmových melodií. Plakáty se promítaly na plátně a pak už byly jen záběry na hudebníky. Při skladbě od E. Morriconeho Tenkrát na západě přišla mladá operní pěvkyně Patrícia Janečková a zpívala svou známou píseň, díky které vyhrála kdysi Talentmánii. Byl to prostě doják jako blázen. Pak ještě následovaly skladby z filmů Sedm statečných, Misie, Profesionál, Piráti z Karibiku, Schindlerův seznam, Tenkrát v Americe a Suita ze spaghetti-westernů. To vše doprovázel sbor.

Nejvíce se mi na tom večeru líbilo proplétání žánrů, každý si přišel na své.

Snad každý den si pouštím lahodnou píseň z filmu Misie:

https://www.youtube.com/watch?v=oag1Dfa1e_E

...a taky úžasnou Patrícii Janečkovou

https://www.youtube.com/watch?v=geVBruZAWA4

 Ovšem, nejdůležitější pro mě bylo, že byl spokojený hlavně můj muž.

S kulturou rozhodně nekončíme. Koncem týdne se chystáme na nekorektní kabaret Ovčáček Čtveráček a někteří už jistě tuší, o kom bude řeč.