Setkání s Bohem. Setkání radostné, povznášející i těžkopádné. Tak by se dala charakterizovat modlitba. 


Co se urodilo v rubrice Modlitba na blogu ŽMM si můžete připomenout tímto výběrem. Opět je dělaný subjektivně. 

Název blogu Autorka
Modlitba s dětmi mia-maru
O tom, jak jsem si "plnila" první soboty An09
Dva na vše...kromě víry HelenaH
O duchovním doprovázení voda-zpívající
Odevzdanost TetaAni
Babiččin lajdácký růženec Marteo
Ne o pohodě, o POKOJI mluvil! HelenaH
Modlitba všedních dnů manželských Sancika
Modlitba neustálej prítomnosti terre-eau

 

Prvním článkem ve výběru je praktický návod pro obohacení modlitby s dětmi tak, aby je činnost vtáhla. Je pestrý, se spoustou nápadů. Následující příspěvek Dva na vše...kromě víry se mě osobně hluboce dotkl. Je zamyšlením nad složitým údělem člověka, který má nevěřícího životního partnera. Další velmi osobní vyznání si můžete přečíst v článku Modlitba všedních dnů manželských

Jak to má žena, která touží po duchovním doprovázení? S tím se podělila voda-zpívající. Mateřská láska v každodenním životě na mě dýchá z textů Odevzdanost a Babiččin lajdácký růženec. O snaze být přítomná každou první sobotu na mši svaté píše An09. (Pozn.: tato autorka má zásadní podíl na modlitebním životě společenství, stará se o vaše úmysly a také napsala mnoho článků na toto téma.)

Nést v srdci svoje děti, ať jsem kdekoli, je stěžejní myšlenkou textu Modlitba neustálej prítomnosti

Ve výběru jsem nechtěla mít více článků od jedné autorky, aby to bylo spravedlivě rozložené. Ale nakonec jsem zjistila, že prostě musím připomenout článek zasloužilé maminky Heleny, protože přesně cílí na podstatu rodinného života ve víře. Ne o pohodě, ale o pokoji mluvil Pán Ježíš ke svým nejbližším, a často je naše rodinná situace podobná všemu ostatnímu, jenom ne klidné pohodičce... Tak si to snažme připomínat a prosit o pokoj do srdcí všech.