Když mi Anet nabídla k napsání výběru rubriky BYDLENÍ a KE STOLU!, vlastně mě to potěšilo. Pořád totiž hledám inspiraci, jak to naše bydlení uspořádat, abychom se cítili příjemně, aby vyzařovalo takové to teplo rodinného krbu – i když tedy máme jen postarší kachláky.

Taky jsem se přesvědčila, jak je těžké „vypíchnout“ jen pár článků (vybrala bych klidně všechny – a tímto děkuji VŠEM autorkám) z rubriky. Výběr je subjektivní.

BYDLENÍ

Název blogu Autorka
Jednoduché gesto Sancika
Hračky, hračky, hračky... kecka
Bydlení je hra Heléné
Eko-echo mia-maru
Neotěhotněla bych jankac
Inspirace pro dlouhé zimní večery Sancika

 

 

Naše domácnosti jsou často vyzdobeny spoustou různých předmětů, obyčejných i cenných, tvorbou našich dětí i „lapači prachu“. Jednoduché gesto ukazuje poměrně drobnou věc svým vzhledem, ale velikou svým významem. Hračky, hračky, hračky... kupí se a hromadí, až v pokojíčku není pomalu kam šlápnout. Praktický článek o věčném boji snad každé maminky. @Heléné píše o povedené rekonstrukci jejich bývání, Bydlení je hra,i s přiloženou fotodokumentací. Kolik druhů třídíš... Eko-echo aneb jak to chodí u @mia-maru. Člověk míní, Pán Bůh mění. I o tom je zatím nejnovější článek v rubrice Neotěhotněla bych.

A jako bonus, Inspirace pro dlouhé zimní večery. Děkuji @Sancika za krásný článek o krásné dece. Myslím že nejsem jediná, když napíšu, že u ničeho si tak neodpočinu jako u háčkování.

 

KE STOLU!

Ke stolu zasedáme rádi a s chutí a receptů není nikdy dost.A navíc rubrika není pouze o vaření!

Název blogu Autorka
Vůně tymiánu majkiii
Velikonoce jako rodinná slavnost zirafa
Indie v kuchyni An09
Jahodové balóny Zdendanda

 

Oslovil mě hned první článek Vůně tymiánu. Nemoc dětí nemusí být překážkou tvůrčí činnosti a voňavé sušenky určitě zpříjemnily rána nejedné z nás. Velikonoce – hluboké a prozářené Boží přítomností – s dětmi už to nejde? O opaku nás přesvědčila @zirafa, Velikonoce jako rodinná slavnost. Článek v nás probudí touhu ještě více, nejen slovy, ale i činy, sdílet víru s našimi nejbližšími. Velmi milý článek @An09, Indie v kuchynije krásnou rodinnou vzpomínkou. Přátelství je velký dar. Díky Pane, za naše přátele, za ty kteří jsou nám oporou a povzbuzením, dej ať každý z nás dokáže být dobrým přítelem!

A nadpočet jsem musela přidat Jahodové balóny, protože jahody jsou prostě nejlepší. Už teď se těším na léto a doufám, že mi ty moje "chudinky" přes zimu nezmrznou.