Loni v červenci jsme se nastěhovali do našeho domu. Myslím, že naším domovem se stal ve chvíli, kdy jsme si v obýváku pověsili kříž.

Dostali jsme jej jako svatební dar od manželova bratrance a moc se nám líbí. Koupil ho na svých cestách světem.

 Když se nad tím zamyslím, tak všechny kresťanské obrázky jsme vlastně dostali, takže to vnímám jako znamení od Pána, že právě tyto konkrétní věci mají v naší domácnosti mít své místo. 

Jako znak naší víry, který je zjevný našemu okolí, ale vnímám už označení na našich dveřích. Na starém domě se starými dveřmi je to krásně vidět a zatím jsem si v naší vesničce nevšimla, že by ho někdo další na dveřích měl.

Ve verandě nám visí kropenka od mojí maminky, kterou mi koupila na Sv.Hoře v Příbrami. Dlouho jsem o ní mluvila, že si ji jednou do svého domu koupím. Ale abych řekla pravdu, já ji zatím moc nevyužiji, i když v ní svěcená voda je. Jak jsem doma s dětmi, moc se do světa nevydávám. 

V jídelně máme nad stolem svatou rodinu, kterou nám darovalo ke svatbě moje spolčo. Myslím, že se právě na toto místo hodí, protože máme velký jídelní stůl, u kterého se scházíme celá rodina. (Z mé rodiny jsem byla zvyklá, že jí každý kde chce, protože stůl v malé kuchyňce společnému stolování prostě nepřál.)

Malý křížek nám visí i nade dveřmi v kuchyni. Modlím se u něj v poledne Anděl Páně.

Mno a poslení obrázky máme v ložnici. Ikonu Panny Marie nám dovezla manželova maminka z Bulharska a Ikonu Ježíše máme od manželovy sestřenice také jako svatební dar. Kdyby někdo věděl jak se ikony jmenují, budu mu vděčná za info.

Možná se to někomu může zdát málo a jinému zase moc. To nechám už na vás...

Ps: Omluvte prosím oprýskanost našeho domečku, přece jen mu je už víc jak 50 let..