Čas pro sebe, tím může být myšlen čas pro nás samotné, ale taky jako čas pro naše manželství anebo dokonce čas pro naši rodinu. Každý článek je něčím zajímavý, velké díky všem autorkám. Tady přináším subjektivní výběr toho nejlepšího, co bylo v této rubrice napsáno. Toho, co mě nejvíce zaujalo.

Název blogu Autorka
Vánoční "bible" mia-maru
Dovolená pro ducha Zdendanda
S vůní bylinek Sancika
A co až se žena vdá? Marteo
220 minut prázdnin Zdendanda
Hra "Poznávej s úsměvem" Kili

 

Čas pro sebe můžeme využít třeba tak, že si začneme psát svoje vlastní dějiny spásy, které se týkají našeho života. Jak píše mia-maru, určitě bychom v něm našli období setkání s Bohem, období přípravy na něco většího, období lásky i exilu či začlenění do společenství církve. Příležitost kdy s tím začít nám naskýtá třeba Dovolená pro ducha. Můžeme zde také žasnout a být vděční za krásu, rozmanitost venkovské krajiny a nechat se zaplavit vzpomínkami na své dětství. A když už jsme v té přírodě, co takhle poohlédnout se po nějaké té léčivé bylince? Sancika nám dává spoustu tipů a informací.

Čas pro sebe by si měli najít také manželé. Marteo pokládá otázku a možná nachází důležitý problém, kam patří mladí lidé, kteří jsou čerstvě svoji a zatím bezdětní? Mají nějaké místo v círvi, anebo je tato skupina trochu opomíjena? Zásadní je ovšem také čas jen pro manžele samotné. Zdendanda vypráví o svém romantickém valentýnském rande s manželem.

Jako rodina nebo farní společenství si čas pro sebe můžeme věnovat třeba hraním společenských her. Hra "Poznávej s úsměvem" je nejen zábavná, ale taky duchovně laděná a naučná.