Chtěla bych se podělit o knižní tipy pro malé děti. Už dlouho mě lákala knížka: Misionářka lásky-od Paulínek.

Matka Tereza je mojí biřmovací patronkou. Již delší dobu jsem pozorovala krásné ilustrace paní Sonji Häusl-Vad k této knížce. Na její blog se můžete mrknout tu. Moc se mi líbí její půvabné kresbičky, sama moc ráda kreslím. 

Neodolala jsem, a knížku jsem koupila rovnou dvakrát (i pro moji malou kmotřenku). A byla jsem nadšená. Každý den jsme si z ní četli s dětmi jeden příběh - a i když jsou ještě malí - a moc se jim to líbilo. Super mi přijdou i úkoly na konci každého příběhu. Hned u prvního - o křtu malé Anežky (budoucí matky Terezy) - byl úkol - zavzpomínat na svůj křest. Tak jsme s dětmi vytáhli křestní svíčky a roušky, a obřadně jsme je vytáhli z krabiček a zapálily. Děti byly nadšené.. dívali jsme se na fotky z jejich křtu...

Další z úkolů byl - založit si kasičku pro chudé děti, a když si děti odřeknou jednou týdně bonbón/čokoládu, tak si můžou dát dovnitř korunu.

Líbilo se mi i obrázek porovnávání dvou stejných pokojů, a hledání rozdílů - před a po návštěvě sester matky Terezy u chudých lidí... Na prvním vše poházené, na druhém uklizené, na stole kytička..

Z knížky jsem prostě nadšená a těším se, až si ji přečteme znovu..

Autorka kreseb chystá nyní nové ilustrace k nové knížce - která bude o sv. Terezce z Lisieux, už teď se moc těším.

Druhá knížka, která mi v poslední době udělala radost, je knížka - Biblická podobenství pro děti.

 Zajímavou formou jsou tam všechna podobenství, která Pán Ježíš vyprávěl. Jsou u toho též moc pěkné kresby. Moc se mi to líbí, a baví mě potom i přemýšlet, jak to tedy P. Ježíš myslel... co tím chtěl říct. Čteme si vždy jeden příběh hned ráno po modlitbě, a pak se k tomu přes den vracím a přemýšlím... Na konci knihy jsou i pěkné úkoly pro děti-vždy ke každému příběhu.

 Dneska jsme četli o pokladu, který je zakopaný v poli. Filípek se moc krásně zapojoval, vyrobil si z pěnových puzzlí hromadu, a kopal a kopal... Musela jsem se smát s jakou horlivostí to hrál, a krásně si zapamatoval, že ten muž potom všechno prodal.... a šel koupit celé pole..

Poslední ukázka z knihy...

Myslím, že knížka by mohla i dobře posloužit třeba pro děti - při výuce náboženství.

Přeji pěkné počtení.