Dnešní moderní technologie jsou na jednu stranu úžasné. Můžete si psát s lidmi, kteří jsou v Americe nebo Austrálii a oni mají Váš mail během několika sekund. Díky mobilu jsme všichni dostupní, můžeme si zavolat pomoc, když zabloudíme na horách nebo záchranku někomu, kdo se vyboural na silnici. Ale jako vždycky, když přijde něco nového, tak se objeví i nová nebezpečí.


Moderní technologie nahrávají nevěře. Nevěra sexem nezačíná, ale většinou končí. Nejprve začneme nějakému muži věnovat více pozornosti než svému vlastnímu. Píšeme si s ním maily, esemesky. Pokud má člověk nějaký zvýhodněný tarif, nemusí se krotit v psaní zpráv ani kvůli financím. Fantazii máme jako ženy většinou výbornou a tak ani nepostřehneme, že jsme se do našeho objektu pomaličku zamilovaly. Většinou se ovšem zamilujeme do své představy o tom muži. Nesdílíme s ním domov, tudíž není protivný, nemá ironické poznámky, nesmrdí mu ponožky.  Závislosti jsou nejrůznějšího druhu a může se lehce stát, že máme-li muže, který je méně komunikativní, a náš kamarád je naopak poměrně značný psavec, píšeme si denně, a to třeba několikrát. Nejdřív máme dojem, že je to projev naší lásky k bližnímu – vzájemně se povzbuzujeme, projevujeme o sebe zájem. Ale může se stát, že se do vztahu vkrade erotika. O našem kamarádovi se nám začne v noci zdát, nemůžeme se dočkat jeho hezkých a milých slov a my začínáme žít svůj „druhý virtuální“ život. Pokud bychom se se svým protějškem osobně setkali, tak opravdu není daleko k tomu se spolu vyspat.

Ale už to, že někomu věnujeme více své pozornosti než manželovi, více svého citu, více času, není v pořádku. Zachránit nás může to, že samy k sobě budeme pravdivé, že o těchto svých tendencích promluvíme s někým, komu důvěřujeme. Je třeba nalít si čistého vína. V některých případech bude nutné nedobrý vztah ukončit. Jsou situace, když žádná omezení typu – napíšu mu jednou týdně apod., nepomohou. Základem všech vztahů je pravdivost. Nic si nenamlouvat, ale povídat se pravdivě, jak to s námi a s našimi vztahy k mužům je.