Blogové články a diskuze pod nimi, to je jen špička ledovce, který může nečlen společenství Ženy, matky, manželky vidět.

Ve skutečnosti se děje v samotném společenství daleko více… diskuze, sdílení, rady, společná modlitba, konkrétní pomoc, výměna (nejen) knih, užitečné odkazy a mnohem více.

No a pak to jde ještě dál… osobní vzkazy mezi členkami, reálná setkání, vznik opravdových přátelství. To všechno už nevidíme ani my členky.

To se tak jednou rozvinula debata na téma Montessori pedagogiky a Protonka přišla s nápadem, jestli bychom se domluvily a vyrobily si navzájem aktivity pro děti, takzvané pytlíkové aktivity. Domluvilo se nás pět maminek. Každá vyráběla dvě různé aktivity v pěti kopiích – jednu pro své děti, a čtyři pro děti ostatních maminek. Aktivity pro rozvoj dětí, počítání, poznávání, rozvoj jemné motoriky, tříbení smyslů, logické myšlení… pro různé věkové skupiny.

Postupně nám poštou chodily krásné dárky spolu s milými vzkazy a já se vždy při přebírání balíku těšila jak malá holka, cože to bude tentokrát.

A zde už jsou naše výtvory:

 

Polystyrenové koule - tvoření dle vzoru

 

Kategorizace do skupin

 

Skládání zvířat

 

 

Počítání

 

Hmatové bludiště (uvnitř zašitá kulička)

 

Bonus aktivita navíc od Elišky... kartičky s denními činnostmi

 

 

Hmatové pexeso

 

Počítání

 

Přiřazování noh a ocásků zvířátkům nejen pro rozvoj jemné motoriky

 

Párování do obrysů

 

Tzv. stovková tabulka... tvoření dle předlohy (písmena, čísla, obrázky)

 

Maminky, moc a moc díky za milou výměnu, za váš čas, který jste tomu věnovaly (nebylo ho málo, dalo to vše docela práci). Musím říct, že vše je precizně vyrobené a krásné. Náš Jiřík do toho ještě musí dorůst, ale už teď si představuji, jak mi sedí na klíně, soustředí se, jak si u toho povídáme, vysvětlujeme... no fakt se na to těším.

Určitě si naše děti s tím vším pěkně vyhrají. Když byste se někdy moc nudily, můžeme výměnu zase zopakovat.