Před nedávnem jsem viděla rozhovor v DVTV se spisovatelkou Corrine Hofmannovou, která je autorkou bestselleru Bílá Masajka. Vzpoměla jsem si na film, který jsem kdysi dávno viděla a zatoužila se o tomto příběhu dozvědět něco víc. Ihned jsem knížku začala shánět. Na Facebooku mi odpověděla jedna krásná hodná knihovnice, že je ochotná mi knížky půjčit až ze Západních Čech. Za nedlouho přišly všechny 4 díly Bílé Masajky.


 

První díl jsem zhltla za 2 dny, další díly také tak. Stává se mi málokdy, že se do knížky nemusím nutit. Tu, která mě nezaujme čtu i několik týdnů.

Corrine vypráví, jak si vyrazila se svým snoubencem do Keni na dovolenou. Při jedné plavbě na lodi jí jeden pohled na neznámého Masaje převrátil život naruby. Bezhlavě se do něj zamilovala. Rodině ve Švýcarsku oznámila, že se stěhuje do buše za svým Lketingou. Během svého pobytu v Africe se potýkala s vážnými nemocemi, jako je malárie, žloutenka, paraziti. Několikrát se svým ,,novým" autem uvízla uprostřed buše bez vody a naděje na kolemjedoucí auto. Prožila i šťastné chvíle, jako je svatba v bílých šatech uprostřed hor nebo narození jejich dcery Napirai. To vše ji přimělo o tom napsat knihu, která se ihned stala hitem jak ve Švýcarsku, tak po celém světě.

Mě tato silná žena také nadchla. Ikdyž měla podváhu, nikdy nebyla silnější než právě tam. Je pro mě velkým vzorem v situacích, kdy si sama s sebou nevím rady. Líbí se mi na ní, že když se pro něco nadchne, jde si za tím a neohlíží se na zpět. Opustila Švýcarsko, svoje pohodlí, svou jistotu a šla za hlasem svého srdce. Co na tom, že bude bydlet v chatrči, kde není ani voda z kohoutku, ani elektřina, za to pěkná řádka nebezpečného hmyzu. Ví, že život zde ji učiní šťastnou. Avšak, jak to tak někdy bývá, nic netrvá věčně...

           Foto: z filmu Bílá Masajka