Od zimy, kdy se začala plánovat druhá pouť ŽMM, jsem si říkala, že by bylo hezké moci se také připojit. Hostýn nemáme daleko, je to krásné a požehnané poutní místo a rádi tam jezdíme i "jen tak". A letos jsme tam ještě nebyli. Druhým velkým důvodem bylo přání potkat alespoň některé ženy ze společenství ŽMM naživo.


Plány byly velké. Že přijede rodina švagrovic, strávíme spolu po delší době víkend a v neděli se společně zúčastníme poutě.


A zatím bylo všechno jinak. Švagrovic děti onemocněly a kurýrovaly se v teple svého domova. My jsme tak o víkendu zůstali doma sami a sobotu strávili na zahradě. Všechno tak bylo klidnější. A tak večer, když už děti spaly a bylo potřeba se začít chystat na ráno a na cestu, mě napadlo: co kdybychom zkusili vyjít nahoru pěšky. Když je to pouť. Když předpověď počasí je příznivá a děti by to mohly zvládnout.
Proběhla rychlá domluva s @Eliška88 ohledně srazu, konzultace s manželem nad mapou, trasou a sjízdností pro kočár. Rozhodnuto, zkusíme to.

Píšu to proto, že až v neděli večer jsem si uvědomila, že mi tímto Bůh připomněl, že On umí použít i špatné věci (nemoc dětí) k dobrému (krásné pěší pouti). Kdybychom měli návštěvu, nevím, jestli by mě napadlo vyjíždět ráno dříve a jít pěšky. Asi ne. V mém plánu to rozhodně nebylo.

Další lekce Boží školy proběhla hned ráno při nástupu do auta. Stačilo 50 metrů chůze zahradou od domu k autu, aby měl náš Cyril mokré boty, ponožky a kalhoty do půlky lýtek. Běžet zpět domů pro věci suché, místo bot už jen gumáky a vše převléknout znamenalo další zdržení a to už jsme měli být na cestě.
A výsledek? Nejenže jsme dojeli včas. Navíc se gumáky skvěle hodily při cestě lesem a při přecházení četných potůčků a blátivých částí cesty. Jen tak sama od sebe bych je s sebou určitě nevzala.

Co mě opravdu překvapilo, bylo naprosto dokonalé počasí. Věřila jsem, že bude dobré počasí, pro pouť příhodné, ale že bude až tak nádherné? Byla to milá pozornost. Příjemně teplo, ale ne horko. Bezvětří, obloha bez mráčku. Krása.

 

A moc mě potěšila starostlivá mateřská péče @TetaAni. Jestli máme všechno, co potřebujeme. Jestli je u oběda vše tak, jak jsme si přáli. Napečené zákusky k odpolední kávě/čaji. Hračky, deky na zem v klubovně pro děti. Skvělá organizace. Díky!

Byl to krásný den. Díky, že jsme se mohly setkat. Díky, že mezi hukotem dětí byly i klidnější chvíle s možností si něco říci. Díky, že byl prostor ke svátosti smíření. Jeli bychom znovu, určitě.

@kuli