6:40 – První zvonění budíku, běžně se měřím (STM), ale dnes nemusím, budík odložím. Manžel zrovna odjíždí do práce, popřeji mu hezký vydařený den.

6:50 - Další zvonění, vstávám, krátká modlitba, budí se i Danielka (3) , která v noci přišla k nám do postele.

6:55 - Oblékám se, jdu budit do pokojíku Kubíčka (5,5)

7:00 – Chystám snídani, pití. Danielka je dnes nějaká ukňouraná (vlastně bývá poslední dobou dost často, asi 3.letý vzdor)

7:10 – Znovu budím Kubíčka, tentokrát už vstává, ale nechce se mu. Snídá, chce pustit pohádku. Domluvíme se, že pohádka bude, když se stihnou včas obléct atd.

7:25 - Čistíme si zuby, děti se oblékají. Stíháme v pohodě, pouštím Statečná autíčka. Mezitím zapínám myčku

7:45 – Oblíkáme se, obouváme, jedeme do MŠ, dnes autem, venku docela dost prší. Před domem se potkáme se švagrovou, která právě vychází ze vrat (bydlí v dvorním domku). Bereme ji sebou autem, „vysadíme“ ji cestou. Ve školce pomůžu dětem převlíct, přezout. Loučím se, pusu, křížek a pak ještě zamávat z okna.

8:15 – Vracím se SAMA domů, převlíkám se do domácího, dělám si velký čaj (přes víkend jsem byla nemocná a ještě jsem lehce nastydlá) a kafe, snídám.

8:25 – Beru si do kuchyně svoje „modlitební“ pomůcky, modlím se za manžele, za prosby ze signálů,  desátek živ.růžence, litanie k D.svatému, čtu si úryvek z Bible a osobní modlitbu. Popíjím kafe.

8:50 - Dělám si další lekci v angličtině (aplikace na mobilu).

9:00 - Dívám se na net, hledám číslo na dr., objednávám se na vstupní prohlídku. Uvařeno na dnešní den mám, vařit dnes nemusím.

9:10 - Jdu přebrat prádlo na praní, odnesu jej do prádelny, namáčím. Uklízím poskládané prádlo z předchozího dne, zalévám kvítka.

9:40 - Jdu pro krabice na půdu a začínám třídit oblečení pro děcka- malý, velký, zimní, jarní, letní… uf, to je přesně jedna z věcí, kterou jako matka „nesnáším“.

11:20 - Umývám si hlavu, dávám si svačinu, uklízím myčku, fénuju si vlasy, uklízím stůl, linku.

12:10 - Vyrážím pro děti do MŠ.

12:45 - Se vracíme, převlékáme se.

13:00 - Pouštím pohádku, u toho jim zkouším oblečení, co jsem přebírala dopoledne. Moc je to nebaví.

14:10 - Děláme s K úkoly ze sešitu pro předškoláky, díváme se společně na Puntíka – dneska přišel, jsme z něj všichni nadšení, hned hrajeme hru z časopisu, vystřihujeme, vyrábíme, malujeme, čteme si.

15:15 - Krájím děckám ovoce, napichují si ho na párátka, tvoří „domečky, špízy, párky“, také inspirace z časopisu Puntík. Následně to ovoce posvačí. Přijíždí tatínek, dnes brzo, máme radost, vítáme se, povídáme. Každý den jezdí jinak, dle zakázek.

15:45 - Jdeme do sklepa, se švagrem krájíme jablka, chystáme věci na moštování, děcka pomáhají. Na pomoc přijíždí ještě jeden švagr se synovcem.

16:50 - Vedu Kubíčka na první hodinu náboženství pro předškoláky. Nechce se mu, chtěl pomáhat a má tam bratránka. Nalákala jsem ho do náboženství na jinýho bratránka :-D

17:05 - Vracím se, jdu zpět do sklepa, pomáhám krájet další jablka. Danielka se vytratí, za nějakou dobu se jdu po ní podívat. Najdu ji nahoře (u nás v patře, v přízemí bydlí rodiče manžela), sedí u stolu a má nasypané Granko v misce, prý měla hlad, tak si nachystala večeři, pusu celou černou (hm, máme samostatné děti :-D) Dávám ji jogurt s vánočkou, říkám jí, ať jde potom zpět za tatínkem do sklepa, až se nají, že jdu pro Kubíčka.

17:40 - Jdu vyzvednout Kubíčka z náboženství.

18:00 - Vracíme se, Kubíček se převléká, jde zpět do sklepa. Já jdu chystat pro všechny večeři, Danielka už je semnou, ve sklepě ji to už nebaví, hraje si, dělá si domeček pod stolem, zve mě na návštěvu.

18:40 - Nesu jim večeři, dávám manželovi rychloinstrukce, předávám mu Danielku, odcházím na modlitby matek.

19:55 - Vracím se, dávám si večeři, manžel mezitím obstaral, vykoupal a uspal děti, sedám k pc a dopisuju megadlouhou zprávu Aničce (An09). Jako „kulisu“ si pouštím Noe – Večer chval. J

21:25 - Píšu článek na signály o dnešním dnu. Pak mám v plánu nachystat si na zítřek do „práce“, nějakou večerní hygienu a pak si přečíst kousek knížky a zakončit den modlitbou. Děti se v noci sem tam budí, Danielka poslední dobou chodí za náma, má trochu rýmu, tak uvidíme jaká bude dnešní noc. Spát chodím po 23.hodině, když se zadaří. 


 

Každý den je momentálně trochu jiný. Včera jsem byla prakticky celý den na kurzu (asistenta pedagoga). Manžel má třikrát týdně práci od rána, dvakrát týdně na odpoledne, takže i tím je to někdy trochu jiné. Když jsem doma, většinou vařím. Jednou týdně jezdím uklízet do vedlejší vesnice jeden RD. 1-2 odpoledne v týdnu chodíme k našim, bydlí ve stejné vesnici. Někdy chodíme ven, na dětské hřiště, procházky nebo jen před dům, kde děcka rády jezdí na kole, kolečkových, odrážedlech, u toho hrajeme na „benzínku“, obchod, nebo malujeme křídama na zem, skáčeme panáka. Občas si odpoledne sedneme s rodičema od manžela „na kafe“ a povídáme.

Od října začnu nejspíš částečně pracovat a tak, když jsem teď některý dny doma a děti ve školce, využívám dopoledne k přebírání oblečení , různých papírů, dokumentů.. Vařím, žehlím, peru, vyřizuji dlouho nevyřízené věci a dostávám se k věcem, které člověk stále odkládal. A odpoledne se snažím být jim k dispozici.

Dnešní den byl celkem poklidný a vydařený, také asi v tom hrálo roli to, že jsem si to zapisovala a tak nějak víc uvědomovala.

P.S.: Omlouvám se za kvalitu fotek, je to foceno jen obyčejným mobilem.