Dnesny clanok je od @Klaudia


 

V pondělí večer jsem se rozhodla, že i já sepíšu náš den. Sice už jdu s křížkem po funuse, ale když už jsem to sepsala, tak rovnou doplním i vyzvu na měsíc říjen.


Úterní den začal naprosto neobyčejně a vlastně téměř všechno, co se v tomto dni stalo je spíš neobvyklé. I když jsem si v pondělí večer myslela, že mě nemůže dnešní den nic překvapit..

Všechno to začalo brzy ráno, už 0:35 se probudila Terezka (5 měsíců) s pláčem a kašlem. Nachlazená je už týden, ale kašel se začíná nějak stupňovat. Kojení jí neuklidňuje a tak opouštíme ložnici a jdu jí chovat do obýváku. Naštěstí během chvilky usíná a já se vracím zpět do postele.

Klid netrval dlouho, cca po hodince je T. opět vzhůru, tentokrát je to hlad. Kojím a přitom spím dál. 2:30 Pro změnu se tentokrát ozývá Magdalénka (2 roky), chce jen flašku a spí dál. 3:15 T. zase kašle a brečí, jdu zase chovat vedle. Po chvilce chování zase usíná. Ve 4:30 se T. budí na kojení, kojím a spím dál. V 5:30 vstává manžel do práce, vnímám, že odchází, ale spím. J

Je 6:45 T. vypadá, že vstává, ale ležíme dál a nakonec ještě obě usneme. 7:25 M. vstává – oblékáme se, pije kakao, modlíme se u stolu a začínám mazat snídani. V 7:40 se probouzí T. – přebalíme a jdeme snídat. M. se cuká a nesní nic, docela teď bojuje s jídlem, dostat do ní něco je nadlidský úkol. Ale zase začala pít kakao, takže jí snad aspoň něco zasytí.

8:00 hrajeme si s Ikea krabicí od knihovny

 

8:15 voláme si s tetou a později i s babičkou. Volám doktorce, že se tam zastavíme s T. kvůli tomu kašli a domlouvám si odvoz k doktorce s dědečkem. 9:15 M. konečně snídá, 9:25 kojím T.

9:30 pouštím si Proglas a poslouchám Kafemlýnek, hrajeme si společně na gauči, M. tancuje, když hraje písnička. Během Kafemlýnku začínám chystat tašku a oblečení k doktorce.

 

10:30 jdeme do prádelny (pračka se nám nevejde do koupelny v bytě). Dětské vyprané prádlo házím do sušičky a dávám prát další várku.

10:40 odjíždíme k doktorce. V čekárně nikdo není a tak můžeme jít hned na řadu. Naštěstí T. nemá nic na průduškách, kašel je jen z rýmy. M. zatím čeká s dědou v autě.

11:30 stavuji se u našich pro oběd a pak nás děda hodil až domů. Obě holky usnuly v autě. Odnáším nejprve T. a pak se vracím pro M. Ta se po položení do postýlky probouzí. Potřebuje si sundat všechno oblečení na ven. Navíc nechce zůstat v postýlce a odpočívat. Nevydržím a jdeme do prádelny, když spí aspoň T. Věsíme trička na sušák.

12:00 jdeme obědvat, asi po 20 minutách se probouzí T., já s M. dojídáme. 12:30 jsme po jídle. M. padá ze židle, je docela živel a chvilku neposedí. Hledám klidnou činnost, aby si trochu odpočinula, když nechce spát. Vyndávám alba a prohlížíme si fotky. T. leží vedle nás a hraje si s nohama a hračkama. Potom hrajeme hru – hledání protikladů, docela jí to baví.

14:15 přichází děda s babičkou. Děda obědvá, babička nám přinesla chleba a jogurty. Zkouším jít uspat T., neúspěšně.

14:30 přichází kamarádka s dcerou (o kousek mladší než M.) jdeme společně smontovat knihovnu z Ikey (kamarádka moc ráda montuje věci z Ikey, tak jsem jí pozvalaJ). Než naši odešli, ještě jsem honem zaběhla do prádelny a přinesla prádlo ze sušičky a dala sušit další pračku dětského oblečení.

15:00 Stále montujeme, děti se pletou kolem, T. mručí. Navíc M. začíná být nevrlá, vadí jí, že si kamarádky dcera půjčuje její hračky. Z pokojíčku se následně ozývá brek M. – kousla se do jazyka (včera na jedné straně, dnes pro změnu na druhé). M. začíná být protivná a unavená, chce jít spát. Pouštím jí pohádku, aby si chvilku odpočinula.

15:30 přijíždí manžel, M. ožívá a jako mávnutím proutku přestává být protivná. Chystám se s T. na cvičení.

15:45 kamarádka odchází, dávám další prádlo do pračky. Odjíždím s T. na cvičení k jedné rehabilitační sestře. M. zůstává doma s tatínkem.

16:00 T. konečně usnula v autě. Dostávám čaj a povídáme si o změnách co T. začala dělat od minulé návštěvy. Rehabilitační sestra je mile překvapena (a já taky) T. udělala velké pokroky. Další kontrola naplánovaná až za 3 týdny.

17:00 přijíždíme domů. M. s tatínkem si hrajou na medvědy. Kojím T. pak odcházím s M. do prádelny pověsit kalhoty, podává mi kolíčky. Pak tak různě poklízím věci po vršku. M. s tatínkem večeří.

17:30 koupu T., pak se jde koupat i M.

18:15 jdu kojit T. do ložnice a jdeme se všichni společně pomodlit před spaním. T. usíná.

18:30 M. si dá ještě půlku Pribináčka, 18:45 koukáme na Večerníček, 18:50 zuby a jdeme spát.

19:15 M. spí, poklízím hračky a věci co tak všude leží, manžel domývá nádobí.

19:20 sedíme, povídáme a jíme u toho.

19:30 stále povídáme, ale začínám u toho skládat hory dětského prádla.

20:00 pouštíme si film v TV, sleduji u toho, co je nového na internetu a dělám dárek pro babičku k narozeninám (svícen s fotkou holek).

20:30 vypadl proud (po celém baráku a celý kus vesnice), volám taťkovi co se děje (je starosta). O ničem nevěděl a začal to řešit. Za svitu svíčky mažu manželovi svačinu na zítra. Furt je tma, modlíme se spolu desátek. Notebook je nabitý a tak začínám sepisovat dnešní den aspoň ve wordu.

21:15 volá taťka, že přijede někdo z ČEZu, ať mu jde manžel otevřít vchodové dveře. Manžel odchází a já dál sepisuju.

21:50 manžel se vrací, proud stále nejde.

22:00 jdeme si lehnout, ještě si v posteli chvíli šeptáme a pak jdeme spát.

23:40 T. se probouzí na kojení, slyším z obýváku televizi. Po kojení se zvedám vypnout ji, proud už funguje J.

 

Dnešní den byl náročnější než obvykle a stalo se toho opravdu hodně. Celý den tu pršelo, takže se nedalo jít pořádně ven. Tím, že se stále něco dělo nebyl moc čas na pouštění televize, ta u nás normálně hraje častěji. A naštěstí holky normálně v noci docela spí a já se kupodivu i po ne moc prospané noci ráno necítila unavená.

 

A vyzva na měsíc říjen? První změna, kterou bych chtěla udělat, je modlitba desátku. Když se modlím, je to většinou pouze s dětmi, nebo nějaká rychlá střelná modlitba během dne. Takže bych si chtěla najít aspoň chvilku, dětmi nerušenou, na modlitbu desátku.

Nad druhou změnou budu ještě přemýšlet..