Mám ráda horký čaj a horkou polévku. Když mám splín, uvařím si něco teplého a omotám si kolem břicha deku. To dělám ostatně vždy, když pracuji na něčem energeticky náročném. Během doktorátu jsem měla deku omotanou i v létě... Ale zpět k tématu.
V neděli jsme slavili mamčiny narozeniny a místo dortu jsem se rozhodla oživit její oblíbený recept z dětství.
Jablka rozčtvrtíme a vykrájíme. Neloupeme. Troubu předehřejeme na 180°. Čtvrtky jablek položíme na pečicí papír na plech a posypeme skořicovým cukrem. Po cca 15 minutách (měkkost ověříme vidličkou) je "Teplo do bříška" hotové.
Jíme lžičkou ze slupky. Občas si na ně ještě kápnu trochu citrónové šťávy.
Možná je to banální, ale horká pára stoupající z voňavých jablek mi dělá dobře i na duši.
Co rychlého máte na podzim rádi na zahřátí vy?
Jaj, dobrota ☺ dneska se hodila i jako rychlovka pro návštěvu. Čim vic skořice tím lepe ☺ diky
Taky díky za skvělý a dobrý tip. Dneska též pojídáme a máme teplo v bříškách. :-)
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.