Inspirace

http://www.veronica.cz/zelena-domacnost-nakupovani Na stránkách ekologického institutu Veronica najdete spoustu tipů na "zelenou domácnost".

www.czechzerowaste.cz/ Blog plný tipů snížení odpadu - v oblasti studia, jídla, hygieny, cestování, přípravy táborů etc.

http://zijememinimalismem.cz/ Více prostoru pro to důležité - občas máme doma nadbytek věcí, ne všechny mají své místo. Inspirace pro čtenáře - (nejen během nákupů) si uvědomit, co opravdu v životě potřebují (oblast sociálních sítí, šatníku, množství hraček pro děti,..). Tip pro obdarovávání dětí známých, 6 kroků k ne-povrchovému) úklidu jednou provždy.

http://www.ekodomov.cz/ Ekodomov se snaží o vzdělávání a výchovu k odpovědnému zacházení s půdou a vodními zdroji a k uvážlivému užívání energie a surovin. V Praze provozuje dětský klub a ekologický kroužek, také má vlastní e-shop: http://www.ekonakup.cz/

http://www.sako.cz/stranka/cz/638/projekt-re-use/ RE-USE = Projekt, který si klade za cíl opětovné využití starých, ale stále funkčních věcí, které už doma lidé nepotřebují v Brně. Odevzdat věci je možné v určitých sběrných střediscích, která jsou uvedena na seznamu v odkaze.

http://www.kompostuj.cz/ Všemožné informace ke kompostování.

https://www.kokoza.cz/ Informace a pěkné tipy k městskému pěstování a kompostování. Na stránkách najdete i mapu komunitních zahrad, kompostérů a komunitou podporovaného zemědělství v Praze. (Konečně vím, kde sehnat ty žížaly!)

http://www.econea.cz/ E-shop plný ekologických výrobků a vychytávek.

http://www.recyklohrani.cz/cs/

http://bezobalu.org/ Bezobalové nakupování (Praha), https://bezobalovyobchod.cz/ (Brno)

http://www.eshop-branakezdravi.cz/brana-ke-zdravi/tuha-mydla-a-sampony?page=2 Zde je možné si koupit například tuhý šampón a další vychytávky. Kamenný obchod je např. v Brně na ulici Orlí 17 a dají se zde načepovat i mýdla :).

https://www.youtube.com/watch?v=BXCij-3IA_E Co se vyrábí z recyklovatelných materiálů

https://www.youtube.com/watch?v=i3alURO36bo Jak fungují třídící lenky

http://www.sako.cz/stranka/cz/66/exkurze/ zkuste se informovat podle místa vašeho bydliště - v Brně to funguje na objednání na exkurzi na dotřiďovací linky takto. Určitě je to zajímavý zážitek pro dospělé, i pro děti.

Ekologické Vánoce

Tipy na originální dárky: poukaz s registrací do knihovny, jedlé dárky, poukaz na elektronické předplatné časopisu Rodinný život, nebo na nějaké el. noviny, poukaz na plavenky, poukaz na večer, kdy budou děti hlídané, vstupenky do dětského divadla, poukaz na snídani do postele, poukaz na upečení dezertu/uvaření oblíbeného obědu, vstupenky na ples, handmade šála/ponožky, společné bruslení,...