Prosincovou výzvu s vděčností za uplynulý rok jsem nějak vytěsnila, ani nevím proč. Když jsem pak chtěla napsat článek o tom, jak jsem zavítala do společenství modliteb matek, uvědomila jsem si, že je to věc, za kterou jsem opravdu vděčná. Uplynulý rok byl stejně psychicky i emočně náročný jako ten předchozí. I přes to všechno, jsem za něj velmi vděčná. Ale opravdu vděčná jsem za společentví modliteb matek, ve kterém se mi dostalo velkého srdečného přijetí. A i když jsem tam nejmladší, taková ta ještě "nezkušená" matka, cítím se velmi přijatá. 


 

Když se nám narodil náš prvorozený syn a stala jsem se matkou, celý můj život se otočil vzhůru nohama. To mateřství ze dne na den jsem dlouho rozdýchávala. Přes problémy s kojením, bolestmi bříška a ztrátou blízkého člověka, jsem kojila, přebalovala a uspávala tak automaticky, že postupně začala slábnout má psychická stránka a začaly se objevovat stavy, ze kterých jsem neviděla východisko. Někdy v tu dobu mi moje teta nabídla zavítat do společesntví modliteb matek. Několikrát to nevyšlo, a já na to po nějaké době zapomněla.

Když bylo synovi asi 9 měsíců a já přestávala kojit, byla jsem nadně svých sil. Měla jsem pocit, že selhávám jako matka, jako manželka, jako žena. Byla jsem vyřízená. V té době jsem při různých rozhovorech několikrát zaslechla něco o společenství modliteb matek. Rozhodla jsem se to zkusit.

A tak to začalo.

Už první setkání na mě působilo velmi pokojně a klidně. Po několika setkáních, kdy jsme se s ostatními ženami začaly více seznamovat a navzájem se otevírat a získávat vzájemnou důvěru, jsem při modlitbách hmatatelně cítila Boží působení.

V poslední době jsem duchovně skoro nežila, měla jsem pocit, že Bůh je strašně daleko. Že se vytratil můj jakžtakž udržovaný vztah s Bohem. A najednou tu byl. Najednou bylo cítit, že působí. Že díky společné modlitbě vyslyšel mé prosby. Že díky společné modlitbě se ve mně otevíraly bolesti a zranění, o kterých jsem skoro ani nevěděla (nebo je nechtěla vidět). Že začal uzdravovat. 

Můj duchovní život zase ožil díky společenství modliteb matek. Díky tomu, že si mě Hospodin zavolal, a já šla. A měl to opravdu načasované :-).

Scházíme se každé pondělí, a je to ten nejlepší start do celého týdne. Není to jen drbárna, nejsou to jen ženy, které si potřebují pokecat nebo si postěžovat. Je skvělé, že máme hlídání dětí a můžeme se na modlitbu soustředit. Bůh je naším středem. A já vidím, jak je společná modlitba velmi silná. Ten pocit, když víte, že se za Vás někdo modlí, a myslí na vaše starosti a problémy, je velmi posilující.

Díky za společenství modlitby matek.

Logo Modlitby matek

 

Více o tom, co jsou Modlitby matek, se dočtete na oficiálních stránkách zde.