V loni jsme poprvé sepisovali prázdninový deník (více o tom zde). Pro velký úspěch jsme se do toho pustili i letos. Tentokrát v trojím provedení. Barunka se nenechá jen tak odbýt.

(na začátku a na konci prázdnin)

(úvodní slovo od maminky, výlet do Prahy na Harleye)

(obkreslený kříž, který si děti vykovaly u kamaráda v kovárně, obkreslování kůry stromů v lese)

(s babičkou a dědou v ostravské U6 a výlet do jeskyní v Teplicích nad Bečvou)

(pohled od strýce Franty a tety Kačky, fotopříloha)

Proti loňsku jsem si připadala trochu víc zaneprázdněně - v loni jsme zvládli vyrábět razítka z brambor, ruční papír nebo vyrábění pohlednic, letos s tříměsíčním miminem v náručí jsme tolik tvoření nestihli. Myslím si, že i přes to výsledek za to někdy úmorné pozdně večerní sepisování rozhodně stojí. Když jsem nestíhala, je zápis jen krátký.

(foukací fixy a vyrábění zmrzliny ze sáčku od dr. Oetkera

(fotopříloha a tlapy naší tlupy)

(z dovolené ve Velkých Losinách - pokoření horní nádrže elektrárny Dlouhé stráně)

Hodně jsme jezdili po výletech, děti byly u babiček, byli jsme na dovolené s pěti dalšími rodinami ve Velkých Losinách, pekli jsme nespočet buchet, kluci byli na motorkách v Praze, s Barunkou jsem si střihla pár čistě dívčích chvilek, kdy jsme prohrabaly skříně a neuměle - v mém případě - a zárověn roztomile - v případě dcerky - se patřičně vyparáděné vlnily v rytmu oblíbeného kankánu. Deníky obsahují spoustu dalších pokladů. Několik pohledů od známých (po jedné kamarádce jsem vyzvídala v červnu adresu, ať jí můžem poslat pohled a ona nám během dvou měsíců sama poslala asi pět pohledů), fotky z výletů, vlepené květiny a listy stromů, obaly od bonbónků, zmrzliny, jízdenky a stupenky, mapu s vyznačenými cíly výletů (bylo jich 25 mimo naši domovskou Ostravu), brčka od limonád, obkreslovali jsme nohy celé rodině a kříž, který si vykovali u kamaráda v kovárně. Je toho spousta. A přitom bych řekla, že se u nás o prázdninách vlastně nic nedělo.

Co mě těší, že když si v posledních týdnech děti vytáhly k listování deníky, tak to byly ty letošní a ne ty loňské. Tak teď si deset měsíců spočnu a pak začneme znovu. 

A jak se prázdninové deníky vyvedly vám?

foto @ajinka