Jak jsem si jen mohla myslet, že téma na listopad vůbec není pro mě? Vždyť celý můj život je jeden velký detox!

Třeba v pubertě - pár prázdninových pobytů v ozdravce, kam jsem před prázdninami odjížděla vždy o několik kil těžší, než jsem se vracela. A tyto vlny řeším v podstatě doteď. Zrovna včera v televizi nějaká paní říkala, že netopýr tlamičkou pořád cvaká ne proto, aby nás kousnul, ale protože tak vysílá infrazvuk a skenuje si okolí - což jsem okomentovala tím, že mě by asi radši kousnul nebo rovnou sežral, než by mě naskenoval. Ne, naštěstí moje váha nebliká trojmístná čísla, jak hrací automat, ale stejně čekám, kdy mě přepadne další čistící vlna.  

Nebo taková psychická očista po žensku - vykecávací. Mě nejlíp uklidní, když se z toho prostě a jednoduše vymluvím. Nedávno jsem si dělala nějaké testy a vyšlo mi, že jsem labilní extrovertní cholerik/sangvinik. Jo, tak jo, už to mám i pojmenované. Manžel je naštěstí velmi trpělivý muž, i když netvrdím, že se potutelně neusmíval, když jsem mu sdělila, že mě čeká zubařský zákrok s opichem. Nebo v brzké době trhání osmičky, což bude nejspíš doprovázeno sníženou schopností mluvit.

Další, u nás momentálně top téma – detox domácnosti. A to pořádný. Určitě taky máte doma pár,  nebo spíš hromadu věcí, které jste sami nakoupili, „protožejetovakci“ nebo „protožesetobudehodit“. Další kapitolou jsou věci, které jsme dostali – narozeniny, svátky, svatba, výročí – dost příležitostí získat takové ty „rodinné putovní jeleny“, že? Nedávno jsem viděla Babovřesky a rychlost, s jakou babči z vesnice stihly mladému páru dovézt do bytu vše, co by se jim mohlo hodit, byla ohromná. Podobnou rychlost umí vynaložit manželova babička. Mám pocit, že její půda musí být nafukovací – stačí malá zmínka, že něco sháníme, a babička div nebere schody po dvou. A tak se minulé týdny nesly ve znamení jasného cíle – docpat z poloviny naplněný charitní kontejner k puknutí, protože nepotřebných věcí doma už bylo dost! A proč se s nimi trápit, když někdo ty brčálově zelené ručníky nebo keramickou vránu s mrkví, bude mít fakt rád.

Foto: Pražský deník.cz

Myslím, že v případě ženy jsou váha, potřeba mluvit, mluvit, mluvit a domácnost dost velká témata. Držím se pravidla tří a končím v nejlepším. Třeba jsem na nějakou oblast, kterou jde s lehkostí prohnat detoxem, zapomněla. Napadá vás nějaká?