Touha...

 

Mojí největší touhou od svatby bylo mít dítě. Že máme dvě, to je bonus jako blázen. Má touha po mateřství je tímto asi naplněna, mám dvě krásné, zdravé děti. Honzík je klasický raubíř se sklony ke svatosti a Anička je naše malá princezna, kterou na rukou nosíme.

Jenže, trochu jsem tou svou 'mateřskou touhou' zabila svou touhu po společnosti, touhu po tom, co je mně nejmilejší - být mezi lidmi, ač jen online nebo po telefonu.

Když jsme byli s Honzíkem ještě sami, jezdili jsme na výlety, vlakem, autobusem, autem, pěšky, na kole... Prostě, co to šlo. Jenže s druhým těhotenstvím jsem byla tak trochu upoutána k domovu. 

Ochabující aktivitou moje touha po společnosti opět narůstala... A tak jsem se jednoho dne obrovskou náhodou dostala opět na Signály a do skupiny ŽMM :-)

Dlouho jsem odolávala, zda se s lidmi ze ŽMM sejít. Bála jsem se, zda mám 'koule' na to vystoupit z anonymity, ukázat všem, kdo jsem zač a jestli jsem taková, jakou si mě představují... (A nebo bych chtěla, aby si mě představovaly?! - řečnická otázka.) 

Poutě ŽMM jsem se nezúčastnila, hlavně kvůli těhotenství, ale taky proto, že jsem se fakt obávala jet někam, kde třeba nebude mnou očekávané společenství.

Jenže, když měla moje milá @Krasnazena přednášku v Kolíně a moje touha po 'akci', 'změně' už narůstala do obřích rozměrů, rozhodla jsem se, že pojedu. Odevzdala jsem své tehdy měsíční miminko babičce, synka dědečkovi a s pocitem té největší krkavčí matky jsem vyrazila. 

foto: archiv autorky

Čekalo mě super setkání, nejen s @Krasnazena, ale jako překvapení i s @VeruP. Přednáška milé Lídy byla pro mě osobně velkým přínosem. Super! Ještě jednou velké DĚKUJI, milá Lidunko! Touha po komunikaci byla na chvilku ukojena a já jsem ještě dlouho po přednášce čerpala z nově nabytých vědomostí a rad. 

Teď už nic nebránilo tomu vydat se na setkání ŽMM do Pardubic. Jenže, jak se blížil den D, opět mě přepadala panika. Budu se jim líbit, jsem dost 'ŽMM'...? 

Doufala jsem, že třeba doma s tím setkáním nebudou 'souhlasit' a já třeba 'nebudu moct přes veškerou snahu' přijet... Doma mě podpořili všichni - vezmi děti a vyrazte! 

A tak jsme vyrazili. Já i obě děti. 

Anička téměř celé setkání prospala, o staršího synka a ostatní děti se postaral moc hodný tatínek Janek a já jsem se opět dosyta nabažila komunikace. Setkání pro mě bylo velkým požehnáním. Pokořila jsem svou 'zeď anonymity', zvládla jsem (s velkou pomocí ostatních) i první výlet s dvěma dětmi. 

Jsem šťastná manželka i maminka, ano, upřímně jsem. Pokud se vám ale bude zdát, že jsem nějak moc aktivní na Signálech... Není to nic jiného než Touha po komunikaci. 

 

Díky všem :-)