Naše Mládě oslaví za pár týdnů první rok, a tak se zejména ve virtuálním prostředí množí otázky, jestli nečekáme druhé. V reálném světě se teprve před nedávnem přezulo do zimních bund a kabátů a ještě pár dnů zpátky bylo v letních šatičkách už od pohledu všem hned jasné, že v nejbližších měsících do naší rodiny další přírůstek nezavítá.

Samozřejmě bychom nechtěli navždycky zůstat u jedináčka, ale budu ráda, když se naše prvorozené nejprve naučí pořádně chodit a nejlépe i na nočník, než mu přibude nějaký ten sourozenec. Nechci být uštvaná nervózní matka; s jedním Mládětem si zatím docela užíváme svůj "hobití způsob života" a ani finanční situace nás nenutí do dvouleté či kratší mateřské dovolené. V zaměstnání mi nejspíš taky nic neuteče, tak proč spěchat.

Mládě už baští téměř vše z potravin vhodných pro skoro roční dítě, každou porci však nejraději spláchne mateřským mlékem a rádo si "přihne" mlíčka i v noci. Jestli s manželem o něčem opravdu sníme, tak o osmi hodinách nerušeného spánku a ne tak o dalším zájemci o noční krmení.

Takže jestli naše Mládě zůstane ještě nějaký ten čas jedináčkem, vůbec nám to vadit nebude. Pokud ovšem mají v nebi s námi jiné plány, necháme si to případné sladké tajemství co nejdéle jen pro sebe. Takže se prosím neptejte ;)

 

 

Takové všetečné zvídavé otázky uvádí do rozpaků nejen ty z nás, co případné šťastné těhotenství jen nechtějí zbytečně časně vytrubovat do světa, ale bohužel kolikrát zasáhnou citlivé místo u těch, k nimž (další) potomek ne a ne přijít, nebo ho mají rovnou v nebi. (Prosím, zbytečně pod článkem nepolemizujte o tom, kde přesně to mají u Pána Boha místo nekřtěňátka.)

Jste-li blízcí příbuzní či přátelé případných nastávajících rodičů, trpělivě prosím vyčkejte, než se vám se svým tajemstvím rozhodnou svěřit sami. A nepatříte-li mezi "vyvolené", stejně se to nejpozději za devět měsíců dozvíte, až je potkáte s kočárkem nebo na síti zhlédnete fotky pyšných rodičů s novorozencem.

Takže se prosím neptejte...