Co je vlastně ten pravý odpočinek?

Soustředění se na tady a teď. Mít pořádek sám v sobě. Spíše než dychtit po nových zážitcích a kontaktech, upevňovat ty stávající.


Píše se únor 2017 a v pořadu Kafemlýnek Radia Proglas usedají spolu s rozhlasovou reaktorkou k mikrofonu tehdejší šéfredaktorka Signálů @Kollenka a zakladatelka spol. ŽMM @terre-eau. Záznam pořadu s názvem Maminky na síti najdete zde. Vzpomínám si, jak mě naštvalo, že se v pořadu celkem dost mluvilo o hrozbě závislosti na sociálních sítích... Jako by hned museli vypíchnout ten extrém - je to nespravedlivé, vždyť se přece snažíme najít nějakou rozumnou mez! 

Opravdu? Okamžitě mě napadlo přísloví "Potrefená husa zakejhala". Vím, jak je těžké nacházet a pěstovat nové vztahy, když se člověk přestěhuje a buduje vše jakoby znova od nuly. A taky vím, jak je snadné plkat na sociální síti a odkládat rozhodnutí vyjít někam ven, mezi lidi. 

Jak se snadno utíká od reality... 

Virtuální komunikace je v mnohém snadnější, než ta fyzická.

Přeju nám všem moudrost při hledání rovnováhy v životě. Přeju si umět rozlišovat, kdy je čas strávený na síti naplňující, a kdy je to jen plytká konzumace, jako když člověk zaplácne fyzický hlad nekvalitním jídlem.