… to je žrout času!


Myslím, že je dobře, že byl vynalezen počítač, internet a že někdo dobrý a zbožný založil Signály!

Ale takový stroj, který má tolik funkcí, mít doma, to dá někdy člověku zabrat !

Jsem obyčejná ženská z dědiny, která na hlupoty nemá moc času a v ovládání počítače jsem stále 1. ročník. Takže nějaké - klik, klik a je hotovo - to mi zatím moc nejde.

Vzpomínám na časy, kdy naše děti byly školou povinné, začínala éra počítačů a tento přístroj občas potřebovaly při učení. To byly u nás boje téměř na denním pořádku. Často bylo slyšet: "Už zase u toho sedíš? To mi neříkej, že to všechno potřebuješ do školy!" "Dneska maximálně půl hodiny a čao - na zahrádce vyplet aspoň jeden záhonek." "Už vám asi schovám šňůru od internetu." A to se taky občas stalo!

No, uteklo pár let a teď je u nás občas slyšet hlášky: "No jo, děcko řve hlady, nádobí neumyté a matka sedí u bedny a googluje." "Hej, nezdá se Ti, že u toho vysedáváš nějak moc často?" "Kdybys radši šla něco udělat na zahrádku! Ani není vidět kde je mrkev a petržel!" "Kdyby ses šla radši proběhnout ven!" "Je pátek - že by sis mohla taky něco odepřít!"

Mám radost, že si naši hoši /hlavně ten mladší/ dobře zapamatovali to, co se jim maminka snažila vštěpovat. A jsem ráda, že humor je kořením našeho života. Občas čekám, co z nich zase vyleze….a s chutí se zasměju……

A tak jsem si řekla: "Na všechny stejný metr. Dokud doma aspoň něco neuděláš, tak na ten počítač prostě nepůjdeš!" Takže se každý den snažím: dnes umýt aspoň jedno okno, vyžehlit prádlo, uvařit aspoň na dva dny, dodělat na zahrádce co je potřeba…..

Sama jsem nad tím přemýšlela, že s tím už musím něco udělat. Signály, obzvlášť Ženy, matky, manželky, mě prostě pohltily…

(Cc)ThomasThomas

Je to pro mě tak trochu lék na moji "odloučenost" od světa. Přemýšlím tedy, že to začnu brát jako lék:

1 - 3x denně   10 - 20 kapek /minut/. Večerní dávka nejpozději ve 20 - 21 hod. /zítra je taky den…/

No, zatím se skoro denně předávkuju, protože na "Ženách", tam je "cvrkot".

Nežádoucí účinky: večer nevím co dřív - následek - nedostatek spánku.

A to je špatné. Přece jenom je dobré mít ráno doma odpočatou, vyspanou, usměvavou ženu, matku, manželku.

 

Ale o tom by nám mohli zase vyprávět muži, synové, manželové…..