Chtěla bych vám přibližně popsat, jak u nás probíhá takový běžný den. Prosím omluvte jednoduchý sloh, píšu jej na pokračování u kojení... 
 
  • 2:00, 4:00 Potom, co maminka usnula, se hlásí malá Eli na jídlo. Postýlka Eli a Kačenky stojí v naší ložnici,  takže stačí vystrčit nohy z postele a udělat pár kroků ve tmě a někdy i se zavřenýma očima ještě někde ve snu....

 

  • V 5:30 se připomene Filip, jde se vyčůrat a zase zaleze do své postýlky ve svém pokojíčku a nebo ke mě do postele. Tatínek odchází na bus do práce.

 

  • Kolem šesté nebo sedmé přebalím a kojím Eli, vstává Kačka, přeleze postýlku a řádí. Elišku uložím, snad ještě chvilku pospí. Vstává Filip. Obě děti převléknu, vyčistíme si společně zuby a jdeme do kuchyně.  Filípek s Kačenkou snídají udělané mlíčko (Kačce ještě držím láhev).  Potom se rychle nasnídám já. Na chvilku jim pustím dětské pořady, jdu za vzbuzenou Eli. Přebalím, nakojím a obléknu.

 

  • Kolem 9:00 doobléknu děti i sebe, posadím do autobusu (dvojkočárek) a vyrazíme (někdy s protestem Filipa) na nákup. Nevím proč, ale většinou se v jakémkoliv obchodě rozbrečí Eli, takže u pokladny většinou platím za doprovodu zpěvu a utíkající Kačenky. Když se za nějakou dobu vrátíme domů, děti si dají svačinku, starší když je pěkně pošlu ven na zahradu a nakojim Eli. Potom rychle něco uvařím. 

 

  • Kolem 11.30 zasedání k obědu Kačka s Filípkem. Někdy už jsou unavení, tak je rovnou uložím do postýlky (samozřejmě odstrojím nebo úplně převléknu ). Kačenka usne sama, Filípek jak kdy, někdy už neusne. Já se rychle naobědvám. Připravím a pustím pračku. Někdy plínky stačím vyprat ještě dopoledne. Poklidím, umyji nádobí nebo když je ho hodně, pustím myčku.

 

  • Budí se Eli, kojím, budí se Kačenka a volá z patra nad schodištěm mamiii. Snesu Kačenku. Dám jí oběd, když ho nesnědla. Potom se většinou budí Filip, tak jí i on. Pokud se někdo vzbudí výrazně dřív, stihneme si pohrát, prohlížet knížky, zpívat a podobně, jinak to děláme, když jsou všichni vzhůru, dohromady. Pověsím prádlo a děti mi asistují. Některé prakticky, některé to udělají po svém, tak potom posbírám kolíčky po zahradě, popřípadě vymáchám pár spadlých kousků...

 

  • Dáme si všichni svačinku, Eli nakojim (opět jsou většinou větší děti u mne, čteme si knížku...) Když je rozumně, zajdeme na dětské hřiště. Moc mne děti překvapily. Za měsíc, co s nimi chodil tatínek, se hodně osamostatnily a dokáží si hrát i samy. Kolem páté jdeme někdy s brekem domů.  Děti se nají a někdy přijde i tatínek. Pak doučuji kluky ze sousedství. Děti jsou buď s tatínkem nebo učím s dětmi.

 

  • V 18:45 se podíváme na večerníček a dáme si ještě nějakou večeři. 

 

  • Kolem 19:30 jdeme koupat. Pokud je vzhůru Eli, tak i ji. Po převlečení do pyžámek udělám mlíčka a jdou do postýlky. Nakojim Eli a teď nás obvykle čeká úklid, nádobí a další běžné práce, jako např. žehlení plenek a oblečení. Manžel při tom třeba ještě něco dodělává na zařízení domečku.

 

  • Po tom si, pokud máme ještě sílu popovídáme, probereme, co nás čeká další den, nakojim Eli a padneme za vlast...

 

Tak to byl takový běžný den u nás. Samozřejmě se to trochu mění např. když máme doktory, vyřizování nebo některé dítko nemá zrovna svůj den...